0


Γράφει η Βίκυ Νικολάκου & Γιωργος Ξανθόπουλος

Αξέχαστη θα μείνει η εκδρομή  των Βετεράνων του Πειραιά στη κοσμοπολίτικη Μύκονο που πραγματοποιήθηκε στο εορταστικό τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Με καλή διάθεση και χαμογελά (αν και πολύ νωρίς το πρωι), προσήλθαν στο σημείο συνάντησης (γήπεδο Ιωνικού)  για να ξεκινήσει ,άλλη μια εξόρμηση των Παλαίμαχών στο νησί των Ανέμων,  έπειτα από πρόσκληση των Βετεράνων της Μυκόνου.

Ευχάριστη ,πέρασε το  πολύωρο ταξίδι χάρις στα πειράγματα του μοναδικού φροντιστή μας Ευγένιου (Γκέραντ) και του προσωπικού του φωτορεπόρτερ Στάθη Γιάπαππα.

Θερμή υποδοχή περίμενε τους Βετεράνους του Πειραιά από αντιπροσωπεία φίλων της Μυκόνου με πρωτεργάτη τον κύριο Πέτρο Ασημομύτη,  οι οποίοι  είχαν οργανώσει άψογα την όλη φιλοξενία .

Το ταξίδι στη Μύκονο , εκτός από το ποδοσφαιρικό σκοπό αναδεικνύει την πολιτιστική και θρησκευτική έφεση που έχουν οι Βετεράνοι για αυτό και στις αποστολές  πλέον,  ακολουθεί και το γυναικείο φύλο και όχι μόνο!

Η πρώτη μέρα (Σάββατο) είχε ελεύθερο πρόγραμμα  ώστε οι Βετεράνοι να εξερευνήσουν το νησί σε όλα τα επίπεδα..  

Την επόμενη μέρα ήταν πλούσια σε δραστηριότητες αρχής γενομένης από την επίσκεψη της Παναγίας Tουρλιανής  στην Άνω Μερά

Κατά την παράδοση το Μοναστήρι της Παναγίας Τουρλιανής κτίστηκε από φυγάδες Μοναχούς της Αρχόντισσας Πάρου πού ζήτησαν άσυλο στο νησί της Μυκόνου. Οι Μοναχοί κατέφυγαν στο άνω μέρος του νησιού, στον μικρό ναό της Παναγίας, όπου υπηρετούσε η Μοναχή Τούρλη.

Κατά την παράδοση η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας βρέθηκε να πλέει στην παραλία του νησιού, κοντά στον ορμίσκο του Τούρλου και θεωρείται έργο του Ευαγγελιστού Λουκά. Ανήκει στη Ιερά Μητρόπολη Σύρου και είναι η προστάτιδα του νησιού της Μυκόνου. Στο προαύλιο χώρο της Μονής υπάρχει Θρησκευτικό Μουσείο.

Επόμενος σταθμός, ήταν το γήπεδο του Ορνού όπου διεξήχθη η ποδοσφαιρική αναμέτρηση μεταξύ των Βετεράνων Πειραιά και Μυκόνου. Μετά τις καθιερωμένες φωτογραφίες μεταξύ των ομάδων  πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή αναμνηστικών λαβάρων .

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Βετεράνοι του Πειραιά προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο , με γκολ του φίλου από τη Τρίπολη  Δ.Παπαθανασίου . Το  δεύτερο ημίχρονο γνωρίζοντας τις ιδιοτροπίες του καιρού και με την βοήθεια του ισχυρότατου  ανέμου παρέσυραν τους παλαίμαχους του Πειραιά με αποτέλεσμα να τους φιλοδωρήσουν 5 γκόλ οι Μυκονιάτες .

Για την ιστορία το τελικό αποτέλεσμα ήταν 5-2 υπέρ της Μυκόνου . Παρ όλα αυτά έφυγαν όλοι υγιείς χαμογελαστοί και αγκαλιασμένοι.

Οι σκόρερ για την Μικτή Πειραιά ήταν οι Παπαθανασίου και Μαυροειδής,ενώ για την Μύκονο ήταν ο Ασυμόμύτης Π, Ξένος(2), Ασυμομύτης Λ. και Ασυμομύτης Α.  

Βετεράνοι Μυκόνου: Κουσαθανας Απ., Πρεβένιος, Ασυμομύτης Ελ., Συριανός , Τζιόβας, Ψυχραμής, Κούκας,Ααυμομύτης Πετρ. Κουσαθανας Αντ.Τσικόπουλος, Αντωνιάδης, Σαμοθράκης, Τσάτζος, Θειακούλης, Ξένος, Νικολουδάκης, Πολυκανδριώτης, Ροδοπουλος, Γαρυφαλλού. 

Μικτή Πειραιά : Κασάρχος , Ντεμελής, Αγγελάκης, Λαμπρινίδης, Χαρτοφύλακας, Παπαθανασίου, Κανέρης , Βαλσαμής , Μπάκας, Παπαλεξάνδρου, Μαυροειδής, Γκόλφης, Σαμπάνης, Ξυνόροδος, Χούλιος , Σκόνδρας, Τζανακάκης, Βαγγέλης, Ξανθόπουλος, Λιγνός

Το τρίτο ημίχρονο παίχτηκε στο Μεζεδοπωλείο Φρυάνο όπου οι Βετεράνοι της Μυκόνου παρέθεσαν δείπνο σε όλη την αποστολή. 
Μεταξύ οίνου και μουσικής,  ο πρόεδρος Κανέλλος Τσίρμπας με το Διοικητικό Συμβούλιο των Βετεράνων Πειραιά τίμησαν πρώτα, με τιμητική πλακέτα και αγαλματίδιο το έμβλημα της Ένωσης ,¨τον Ποσειδώνα , την ομάδα των Βετεράνων της Μυκόνου και τον Αρχηγό τους κύριο Παναγιώτη Αντωνιάδη και στη συνέχεια τον κύριο Πέτρο Ασημομύτη Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων .

Οι παλαίμαχοι του Πειραιά δεν σταμάτησαν εκεί… Σημαντική ήταν η βοήθεια του Κ.Βαλσαμή όπου γνωρίζοντας, τα στέκια της Μυκόνου από τη θητεία του στο νησί ,βοήθησε τους Βετεράνους του Πειραιά για το  τέταρτο ημίχρονο όπου ξεχύθηκαν στα μπαράκια των στενών της Μυκόνου χορεύοντας και γλεντώντας μέχρι πρωίας !

Την επόμενη ημέρα την 25η Μαρτίου , ακολούθησαν οι Πειραιώτες την περιφορά της εικόνας της Παναγιάς στα στενά της Μυκόνου και παρακολουθήσαν την τοπική παρέλαση με τους άρχοντες του νησιού.

Τέλος ,βγάζοντας τις τελευταίες αναμνηστικές φωτογραφίες σε χαρακτηριστικά σημεία της Μυκόνου (Ματογιάννια ,Ανεμόμυλοι, Βενετία , κ.α) και κάνοντας τα τελευταία ψώνια, ευχαρίστησαν και  αποχαιρέτισαν τους φίλους , δίνοντας υπόσχεση για την αντίστοιχη φιλοξενία στον όμορφο Πειραιά μας.      

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΛΠΟΥΜ 1 


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΛΠΟΥΜ 2

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΛΜΠΟΥΜ 3 

Δημοσίευση σχολίου

ΗΠΕΙΡΟΣ


 
Top