0
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΠΑΠΠΑΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ 
ΠΑΤΜΟΣ 
Επέστρεψαν οι βετεράνοι του Πειραιά στη βάση τους!!!

Ένα όμορφο ταξίδι των Βετεράνων,  που έγινε πραγματικότητα  στην όμορφη Πάτμο.

Είναι ένα σχετικά μακρινό ταξίδι έγινε που πραγματικότητα ήταν για τους περισσότερους από τους 20  συνολικά βετεράνους του Πειραιά και φίλων αυτών ,που ξεπέρασαν το αριθμό των 70.

Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε την εταιρία blue star Ferries για την έκπτωση των εισιτηρίων που μας προσέφερε. 

Το ταξίδι, που τους προσέφερε πολλές εικόνες, διαφορετικές από αυτές της καθημερινότητας ,εφόσον το πρόγραμμα τους το τήρησαν με ευλάβεια. Eίχαμε την ευκαιρία να δούμε όλα τα αξιοθέατα του νησιού.


Ξεκινήσαμε με την άφιξή μας , Σάββατο στο μοναδικό λιμάνι του νησιού, η Σκάλα είναι και το γραφικό τουριστικό κέντρο του νησιού: τόπος άφιξης, αλλά και εξορμήσεων προς όλες τις παραλίες και τα αξιοθέατα της Πάτμου καθώς και εκδρομών προς τις νησίδες των Αρκιών και του Μαραθίου.

Η Μικτή Βετεράνων Πειραιά αποδεχόμενη την πρόσκληση της τοπικής ομάδας παλαίμαχών ΑΟ ΞΑΝΘΟΥ πραγματοποίησαν ένα πολύ όμορφο φιλικό αγωνα στα πλαίσια σύσφιξης σχέσεων.   

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της γηπεδούχου ομάδας με την παρουσία του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταϊκου. Για την ιστορία ο αγώνας ήρθε  2-1. Για τους νησιώτες το διπλό ήρθε με τον Κάβουρα (2) ενώ από τους Πειραιώτες σκόραρε  ο Αντ. Κανέρης (1). Δοκάρια είχαν οι Βαλσαμής και Φουράκης.

Συνθέσεις Βετ. ΑΟ Ξάνθου : Ηλίου, Κανιάρος, Γρίλης Ν, Φέγγαρος, Μπκλούγκας, Κλεούδης, Γρίλης Χ, Γρίλης Χ,Β. Αντωνόπουλος, Πουσουλίδης,   Κάβουρας, Κεμπές, Λουλουδιάς, Γιαμέος, Μιχελής, Νικολαιδης, Σταμπουλης, Πανούσης, Γιάνναρος, Ταβρης, Μανιώτης.

Μικτή Βετ. Πειραιά : Κασάρχος , Μπάκας, Τσέβρετζης, Κατραμάδος, Τυρλής, Παπαλεξάνδρου, Καλαμάρας, Λαμπρινίδης, Γκόλφης, Μπορμπολούτσι, Σκονδρας, Βαρσαμιδης, Μπαξεβάνης, Σαμπάνης, Φουράκης, Κανέρης, Βαλσαμής, Κοντραφούρης, Βαγγέλης, Μπακαλούμης.


Την ομάδα συνόδευσαν:  η υπογράφουσα  εκπρόσωπος τύπου , ο φωτορεπόρτερ Στάθης Γιάπαππας και ο φροντιστής Ευγένιος Γκέραρντ.

Η Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά  νιώθει ευχαριστήσει   θερμά την κυρία Άννα Ρωμαίου ιδιοκτήτρια του πολυτελούς  ξενοδοχείου , όπου διέμεναν τα  μέλη της αποστολής , για όλες τις εξυπηρετήσεις και το άψογο σέρβις.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή,  υπήρξε μια ξενάγηση με παραχώρηση πούλμαν από τους βετεράνους της ΑΟ Ξάνθου . 

Ξεκινήσαμε από την  Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου είναι Ορθόδοξο μοναστήρι που ιδρύθηκε το 1088 στην Χώρα της Πάτμου. 

Το 1999 κηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και το  ιερό σπήλαιο της Αποκαλύψεως, συρρέει πλήθος κόσμου, προκειμένου να δει από κοντά το σημείο που έζησε ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, γράφοντας την Αποκάλυψη. 

Εκεί όπου χτίστηκε το εκκλησάκι της Αγίας Άννας και της Παναγίας, προκειμένου να προστατεύεται η Αποκάλυψη.

Μέσα στην σπηλιά σχίζεται ο βράχος και από εκεί, από τρεις μικρότερες σχισμές που συμβολίζουν την Αγία τριάδα, ακούγονταν η φωνή του Θεού όταν υπαγόρευε στον Ιωάννη το κείμενο της Αποκάλυψης. 

Η σπηλιά διαμορφώθηκε σε λατρευτικό χώρο από τον ιδρυτή της μονής της Πάτμου Όσιο Χριστόδουλο και σήμερα περιλαμβάνει ναό στο νότιο τμήμα του.

Επίσης είχαμε την ευκαρία να επισκεφτούμε ,τη Χώρα…  ήταν αυτό που μας καθήλωσε στην όμορφη Πάτμο! 

Από διαφορετικά σπίτια της Χώρας βλέπεις το λιμάνι της Σκάλας, το Αιγαίο και το Ικάριο Πέλαγος. Ένας παλιός πέτρινος δρόμος φτιαγμένος το 1974 από το Μητροπολίτη των Σάρδεων, Νεκτάριο – συνδέει τη Σκάλα με τη Χώρα.

Ξεκινάει ένα χιλιόμετρο μετά το λιμάνι και σε φέρνει στη Χώρα σε 25 περίπου λεπτά.

Ο ίδιος δρόμος περνάει από τον σπήλαιο της Αποκάλυψης. Στο μεγαλύτερο μέρος του συνορεύει με δάσος από ευκαλύπτους και πεύκα. Υπάρχει και ασφαλτοστρωμένος δρόμος 4,5 χιλιομέτρων. οι βετεράνοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο ζωής των κατοίκων .  

Η Πάτμος έχει περίγραμμα ακτής δέκα φορές μεγαλύτερο απ’ ό,τι της Ελλάδας ως προς τη στερεά της γη. Μια μεγάλη δαντέλα απλώνεται γύρω της, που εναλλάσσεται από βότσαλο χρωματιστό σε βότσαλο μαύρο και από ψιλή άμμο σε βράχια με σπηλιές. Ο οικισμός του Κάμπου κατεβαίνει στην πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού, οργανωμένη και ιδανική για νέους και μικρά παιδιά.


Ο Γροίκος είναι ένας άλλος παραθεριστικός όρμος με τον πολύ χαρακτηριστικό βράχο της Καλικατσούς με σπηλιές (πρώην ασκηταριά), που ενώνεται με μια στενή λωρίδα γης με τη στεριά και λειτουργεί ως θεατρική σκηνή, όπου ανεβαίνουν κάθε καλοκαίρι ονομαστές παραστάσεις - η Πάτμος άλλωστε παρουσιάζει έντονη πολιτιστική δραστηριότητα σε ό,τι αφορά το θέατρο, τον κινηματογράφο και τις άλλες τέχνες.

Επίσης στον Γροίκο άνοιξε, πριν από δύο χρόνια, στη θέση του παλιού Ξενία, το τελείως νέο και πολύ γοητευτικό ξενοδοχείο Patmos Aktis  , με χαμηλούς όγκους και αυλές, και ειδικά σχεδιασμένες δεξαμενές με θαλασσινό νερό.

Τέλος της ημέρας οι Βετεράνοι του Πειραιά με όλη την αποστολή  φιλοξενήθηκαν στο «Αλώνι» παραδοσιακή ταβέρνα με μουσική και χορό. Αναφορικά και εντυπωσιακά όπως θα είδατε και στις φωτογραφίες, το σέρβις ήταν άψογο με καταπληκτικά φαγητά, και κοινό στόχο το χορευτικό! Ναι… σερβιτόροι και χορευτές!!

Ο Χριστόδουλος Φέγγαρος ,Διονύσης Τραυλός, Μανώλης Τραυλός, Γιώργος Γαμπιεράκης και ο Χρήστος Μελιανός.

  
«Οι εντυπώσεις μου από το ταξίδι είναι άριστες, μας περιποιήθηκαν πολύ», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά κ. Τσίρμπας Κανέλλος , ο οποίος δίνει συγχαρητήρια σε όλους τους βετεράνους και κατοίκους της Πάτμου. Για την άψογη φιλοξενία !!!





































Δημοσίευση σχολίου

ΗΠΕΙΡΟΣ


 
Top