0

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ
ΡΕΝΤΗΣ 
Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού βρέθηκαν μέλη της Ένωσης Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιρικών Πειραιά , δίνοντας ποδοσφαιρικό αγώνα με μικτή ομάδα κρατουμένων και υπαλλήλων, στέλνοντας μήνυμα ζωής.
Συνεχίζοντας να δείχνει το κοινωνικό της  πρόσωπο, η Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά βρέθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού για φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της μικτής Βετεράνων και αντιπροσωπευτικής ομάδας κρατουμένων και σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Ο διευθυντής των φυλακών κύριος Χριστόφορος Γιαννακόπουλος, υποδέχθηκε τα μέλη του Συνδέσμου με ιδιαίτερη θέρμη.


Ο κύριος Γιαννακόπουλος αφού έκανε ξεχωριστή μνεία στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με τους Βετεράνους Πειραιά ,  όσον αφορά την εξυπηρέτηση των αναγκών του Καταστήματος αναφέρθηκε επίσης  για την πρωτοβουλία της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης:
«Γίνεται μία προσπάθεια να ανοίξει ένα παράθυρο προς την κοινωνία διότι οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ δεν ήρθαν απ΄το πουθενά. Έχουν οικογένειες και είναι όμορφο να μαθαίνουν πως κάνουν όμορφα πράγματα. Είναι μία απόδειξη πως στο θολό τοπίο της φυλακής υπάρχουν και αχτίδες φωτός».


Ασφαλώς οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ισχυριστεί πως η πραγματική ζωή είναι έξω από τις φυλακές, οι υπεύθυνοι ωστόσο του καταστήματος του Κορυδαλλού, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο πως πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι, δρουν με γνώμονα την αγάπη, φροντίζοντας να προσφέρουν «ανάσες» οξυγόνου στους έγκλειστους οι οποίοι τις έχουν τόσο πολύ ανάγκη.


Το παρών έδωσαν σπουδαίες προσωπικότητες του χώρου του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και της αθλητικής δημοσιογραφίας όπως οι κύριοι Αντώνης Δαρζέντας ,  Β. Καρακίτσος και Λ. Ζάχαρης  οι οποίοι ανέλαβαν και χρέη διαιτητών με αμφότερες τις ομάδες να παραδέχονται την σωστή του κρίση στις φάσεις.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Πειραιά  δήλωσε για  τον αγώνα 
" Η παρουσία της Μικτής στις φυλακές με ένα τέτοιο τρόπο αποτελεί υποχρέωση, με την κίνηση αυτή καθ' αυτή να είναι δείγμα πολιτισμού και παιδείας, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή από το «ευχαριστώ» που ακούστηκε από τους κρατούμενους για την συνολική πρωτοβουλία." 

Οι Βετεράνοι προσέφεραν στους έγκλειστους διάφορα είδη , κυρίως τρόφιμα, ενώ πριν από τη σέντρα του παιχνιδιού απονεμήθηκαν τιμητικές, αναμνηστικές πλακέτες.
Ο αγώνας διεξήχθη με πέντε παίκτες να αγωνίζονται από κάθε ομάδα, σε δύο ημίχρονα διάρκειας τριάντα λεπτών το καθένα και τη δυνατότητα απεριόριστων αλλαγών.
Η μικτή Βετεράνων Πειραιά  μπήκε καλύτερα καταφέρνοντας να προηγηθεί, γρήγορα όμως οι κρατούμενοι γύρισαν το αποτέλεσμα παίρνοντας κεφάλι στο σκορ, οι Βετεράνοι  ισοφάρισαν και κάπου εκεί το παιχνίδι έπαψε να είναι ντέρμπι.


Οι «γηπεδούχοι» ήταν καλύτεροι, πήραν το προβάδισμα και δεν το έχασαν ποτέ ξανά. Αντιθέτως αυτό αυξανόταν διαρκώς, με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί με σκορ 5-3.
Στο ίδιο τέμπο κινήθηκε και το δεύτερο ημίχρονο, μόνο που η κούραση αλλά και η διαφορά στο σκορ έκανε τις ομάδες να παίζουν πιο ελεύθερα κάτι που είχε ως συνέπεια τη δημιουργία όμορφων φάσεων, συνδυασμών και ωραίων τερμάτων.
Τελικό σκορ 9-7  με άπαντες τους συμμετέχοντες να ευχαριστιούνται το παιχνίδι και να δίνουν υπόσχεση για ρεβάνς.
Από τη Μικτή Βετεράνων Πειραιά : Μακρυγιανέλλης, Κάσαρχος, Μπάκας, Μαυροειδης, Κοντζαπαναγιώτης, Παπαλεξάνδρου, Καλαμάρας, Λαμπρινίδης, Ξυνοροδος, Παπαθανασίου, Κ.Μπάκας, Αλαμανής, Χατζηβασιλείου, Ζαρκιάς, Θεοδώρου
Θα μας επιτρέψετε να μην αναφερθούμε στα ονόματα των έγκλειστων αλλά να επισημάνουμε ότι μαζί τους στον αγώνα συμμετείχε ο Αρχιφύλακας Νίκος Πετρόπουλος.



Δημοσίευση σχολίου

ΗΠΕΙΡΟΣ


 
Top