0



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ 


Αξέχαστη θα μείνει στους βετεράνους του Πειραιά  η μεγάλη εκδρομή που έγινε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Κέρκυρα . 

Το κέφι που επικράτησε ήταν μοναδικό , όπως  άλλωστε ξέρει να δημιουργεί η μεγάλη παρέα  των παλαιμάχων τα τελευταία χρόνια .

Η αναχώρηση έγινε νωρίς -νωρίς το πρωί του Σαββάτου στις 6.30 από τα γραφεία της έΝΩΣΗΣ στο  « Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη . 

Η πρώτη στάση  στο Αρτοποιείο « Ήπειρος »  του αγαπημένου  φίλου και χορηγού Αντώνη Τσάτσου .

Μετά από μια στάση  στο Αντίρριο , η αποστολή σταμάτησε για φαγητό στην μαγευτική τοποθεσία  στις όχθες του ποταμού Αχέροντα με τις κρυστάλλινες πηγές, όπου κάποιοι τολμηροί έκαναν και τις βουτιές τους .

Το απόγευμα  το πούλμαν πέρασε από την  Ηγουμενίτσα στην Κέρκυρα , όπου  η αποστολή κατέλυσε στο ξενοδοχείο ROYAL που βρίσκεται στη θέση «Κανόνι » . Δίπλα στο φημισμένο Ποντικονήσι και το Αεροδρόμιο .

Το πρωί της Κυριακής το πρόγραμμα περιελάμβανε  περιήγηση στην πόλη . Αρχικά έγινε επίσκεψη και προσκύνημα στον ιερό ναό του  Αγίου Σπυρίδωνος πολιούχου της Κέρκυρας , όπου βρίσκεται το σεπτό του  σκήνωμα.

Στη συνέχεια η αποστολή επισκέφτηκε το παλάτι « Αχίλλειο» . 'Ήταν ιδιοκτησία της Βασίλισσας Ελισάβετ της Αυστρίας  γνωστής ως « Σίσσυ» , το οποίο γύρω στα 1900 πήρε στην κατοχή του ο Γερμανός Γουλιέλμος ο Β’ , γνωστός και ως Κάιζερ .

Αμέσως μετά έγινε επίσκεψη και μπάνιο γραφικό χωριό Δασιά όπου όλοι απόλαυσαν το μπάνιο τους  για να ακολουθήσει ένα θαυμάσιο γεύμα στο εστιατόριο « Blue Bay .

Μετά από  λίγη ξεκούραση  οι βετεράνοι του Πειραιά  μπήκαν στην μάχη και αντιμετώπισαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα τους παλαίμαχους της Κέρκυρας  στο γήπεδο του νησιού που βρίσκεται στο « Κανόνι» . Στο αγωνιστικό μέρος οι Κερκυραίοι ήταν καλύτεροι και νίκησαν…. κάτι κουρασμένα παλικάρια με 3-1 .

Η σύνθεση των παλαιμάχων  της Κέρκυρας : Ραράκος, Μπόρτς ,Σφακιανάκης ,  Γιαννούλής, Σταφυλάς, Ροκίδης, Χονδρογιάννης, Κούρκουλος, Παπαδόπουλος, Αβραμόπουλος, Σκιαθόπουλος, Κάκος, Μεσημέρης, Ατσομπάρδης, Φαΐτας, Τσιριγώτης Καρβούνης .

Και οι βετεράνοι του Πειραιά : Κασάρχος, Τυρλής, Αγγελάκης, Βιδάλης, Μπαξεβάνης, Κοτζαπαναγιώτης, Αποστολόπουλος, Μπάκας Στ., Μπαρμπολούτσι, Κανέρης, Βαλσάμης, Καλαμάρας Πάστρας , Σαμπάνης,  Βαγγέλης, Μπάκας Θ., Ταχτάς, Βαλσαμίδης  Μοντσενίγος .

Οι Πειραιώτες όμως πήραν την …εκδίκηση τους απο τους αντιπάλους τους, στη συνέχεια στο ..φαγητό, όπου αποδείχτηκαν μεγάλα  και ασύγκριτα ..πιρούνια!!! 
Η βραδιά έκλεισε στη καφετέρια του ξενοδοχείου με θέα το Ποντικονήσι , όπου όλοι διασκέδασαν με ζωντανή μουσική, απολαμβάνοντας το ποτό τους  , αλλά και το παγωτό τους .

Την Δευτέρα , ανήμερα του Αγίου Πνεύματος τα μέλη της αποστολής που είχαν ελεύθερο χρόνο το πρωί, στη συνέχεια πήραν τον δρόμο της επιστροφής .
Αυτή τη φορά έγινε στάση στην μοναδική Πάργα με μπάνιο στα καταγάλανα νερά της περιοχής και φαγητό.

Καθοδόν προς την Αθήνα έγινε μια συμβολική λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα προσφορά του Συμβουλίου των παλαιμάχων . Οι τυχεροί ήταν 22 με υπερτυχερό τον κ. Πάστρα που κέρδισε έξι δώρα .

Να σημειώσουμε ότι αρχηγός της αποστολής ήταν  ο  υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ‘Άγγελος Κοτζαπαναγιώτης που είχε οργανώσει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Από τη διοίκηση μετείχαν επίσης στην εκδρομή ο πρόεδρος  της Ένωσης Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά Κανέλλος Τσίρμπας, ο αντιπρόεδρος Σταύρος Μπάκας, ο Γενικός Γραμματέας Σωκράτης Τυρλής, οι ταμίες Αντώνης Κανέρης και Ευρυπίδης Καλαμάρας 

ΦΩΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΠΑΠΠΑΣ


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟhttps://www.facebook.com/SportActive.gr/photos/?tab=album&album_id=919128391529540

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟ https://www.facebook.com/SportActive.gr/photos/?tab=album&album_id=919220651520314

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟhttps://www.facebook.com/SportActive.gr/photos/?tab=album&album_id=919365928172453

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟhttps://www.facebook.com/SportActive.gr/photos/?tab=album&album_id=919414401500939

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟhttps://www.facebook.com/SportActive.gr/photos/?tab=album&album_id=919695048139541 


Δημοσίευση σχολίου

ΗΠΕΙΡΟΣ


 
Top