0

Οι Παλαίμαχοι της ΑΕΚ τίμησαν με εντυπωσιακή παρουσία Ένωση Ποντίων Σουρμένων  και Ελλάς  Ποντίων για τη Γενοκτονία 



Σε παιχνίδι διαφήμιση, και με πρώτο σκόρερ τον Πόντιο Λάμπρο Γεωργιάδη(4 γκολ) οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ, επικράτησαν 7-3 της  πολύ καλής  ομάδος παλαιμάχων της Ελλάς Ποντίων σε αγώνα που έγινε για να τιμηθεί η Γενοκτονία.

Η εκδήλωση,   ακολούθησε αυτής που είχε διοργανώσει η Ένωση Ποντίων Σουρμένων με το τρίτο ποδοσφαιρικό συναπάντημα ομάδων με Μικρασιατικές ρίζες

Έκτακτη Ειδική συνεργασία Δημήτρης Κουμουρτζής


Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, εκπροσωπώντας   την ομάδα, που είναι το απώτατο σύμβολο των «χαμένων» αλλά αλησμόνητων πατρίδων, δεν θα μπορούσαν να μείνουν απαθείς τόσο στη γενοκτονία των Ποντίων, όσο και στο ποδοσφαιρικό συναπάντημα ομάδων με Μικρασιατικές ρίζες. Και εάν την δεύτερη εκδήλωση, οργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Ποντίων Σουρμένων,  ο  αγώνας μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων, που οργάνωσε στις 19 Μαΐου η Ελλάς Ποντίων, ήταν για ακόμη μια χρονιά γιορτή. Γιορτή τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. 

Τόσο οι διοργανωτές της Ελλάς Ποντίων , όσο και τα παιδιά του club ΑΕΚ Αιγάλεω, δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, σε ένα αγώνα θεσμό, που κάθε χρόνο είναι και καλύτερος, τόσο σε οργανωτικό, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.


«Το γεγονός ότι ο Δημήτρης Μελισανίδης, μας τίμησε πέρσι με την παρουσία του, έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη σε μια εκδήλωση, που έχει γίνει πια θεσμός.

Και ευελπιστούμε κάποια στιγμή η συνεργασία μας με την ΑΕΚ, με την οποία μας δένουν εκτός από την κοινή καταγωγή και πολλά άλλα, να γίνει σε πιο ουσιαστικό επίπεδο. 

Ελπίζουμε ότι ο κύριος Μελισανίδης, θα καταφέρει να μας ‘χαρίσει’ λίγο από τον χρόνο του, για να μιλήσουμε γι’ αυτή τη συνεργασία, που ελπίζουμε να θεμελιώσει μια ουσιαστικότερη και δημιουργικότερη συνεργασία μεταξύ της ΑΕΚ και της Ελλάς Ποντίων», μας έλεγε ο προπονητής των οικοδεσποτών Γιάννης Ατματσίδης.

Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα

Οι ήχοι από την ποντιακή λύρα και τα τραγούδια που κρύβουν λεβεντιά και πόνο, κυριαρχούσαν στην ατμόσφαιρα του γηπέδου Ορυζομύλων. 

Οι οικοδεσπότες, είχαν φροντίσει να μας υποδεχτούν με ποντιακά μεζεδάκια και αναψυκτικά και φυσικά, να μας κάνουν για ακόμη μια φορά, να αισθανθούμε σαν στο σπίτι μας. 

Γύρω στις 18:30 οι  δύο ομάδες με συνοδεία τα παιδάκια που αγωνίζονται  στις Ακαδημίες της Ελλάς Ποντίων τους διαιτητές και τον προπονητή τους  Χρήστο Αποστολίδη, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.  

Η παράταξή τους μπροστά στους περίπου 400 θεατές, έδωσε τη ευκαιρία στους «Ενωσίτες» από το Αιγάλεω, να δημιουργήσουν με τα καπνογόνα τους ατμόσφαιρα «Νίκος Γκούμας» στο γήπεδο. Και οι ιαχές για την ΑΕΚ και την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και αυτές σε βάρος του Πειραιά και του ΟΣΦΠ, δονούσαν την ατμόσφαιρα. 

Ο Κώστας Νεστορίδης εκ μέρους των παλαιμάχων της ΑΕΚ, έδωσε το λάβαρο της ομάδος στον αρχηγό των γηπεδούχων Ηρακλη Φωτειάδη και ο Χρήστος Βασιλόπουλος, το ημερολόγιο των παλαιμάχων στον  Παναγιώτη Χαλκίδη. 

Στον αδελφό του Γιώργου Χαλκίδη, έδωσε λάβαρο του ΤΑΚ ΑΕΚ και καπέλάκι του τμήματος μπάσκετ και ο εκπρόσωπος του AEK Club στο Ιλιον Γιώργος Βούλγαρης, που φορούσε και φανέλα για την ποντιακή γενοκτονία. 

Αγώνας διαφήμιση με δέκα γκολ!

Και αμέσως μετά, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ξεδίπλωσαν τις αρετές τους στον αγωνιστικό χώρο. 

Οι  πολύ καλοί στο α΄ ημίχρονο γηπεδούχοι σε έξι επιθέσεις τους, κατάφεραν με τον  Νίκο Φωτειάδη (4΄-26’ -34’ με πλασε ), να σημειώσουν τρία γκολ! Αντίθετα οι «κιτρινόμαυροι» μπορεί να είχαν εδαφική υπεροχή και να δημιουργούσαν ευκαιρίες, όμως παραβίασαν την εστία των γηπεδούχων μόνο μια φορά (στο 8΄ το 1-1)  με τον Βαγγέλη Βλάχο.

Στην επανάληψη τα δεδομένα άλλαξαν και οι «δικεφαλοφόροι» σημείωσαν έξι γκολ! Μάλιστα το γκολ με το οποίο προηγήθηκαν 4-3, λες και ήταν βγαλμένο από play station αφού οι  Γεωργαμλής, Καρούσης, Ζαρωτιάδης, άλλαξαν με μια την μπάλα και ο τελευταίο στη σέρβιρε στον  Γεωργιάδη, που έδωσε το προβάδισμα με 4-3 στην ΑΕΚ. 

Είχαν προηγηθεί τα γκολ, από τον τον Χουλάρα (39΄από ατομική ενέργεια), Γεωργιάδη (47΄ αξιοποίησε πάσα του Παντελίδη). Ακολουθησαν τα γκολ από Χουλάρα ( 53΄ατομική ενέργεια μετα από πάσα τουθ Μανόλη Παπαδόπουλο), Γεωργιάδη ( 58΄- 61΄- 64΄) για το τελικό 3-7. 

Οι γηπεδούχοι πάντως δημιούργησαν ευκαιρίες με τους Χρήστο Ατματσίδη, Κώστα Τσιτλακίδη, που έδωσαν την ευκαιρία στο νεαρό Μάριο Αρδίζογλου να δείξει τη αξία του, ενώ το τελευταίο σουτ του αγώνα έγινε από τον πολύ καλό Κώστα Κεσκινίδη

Τον αγώνα διαιτήτευσαν αφιλοκερδώς και με ιδιαίτερη επιτυχία οι βετεράνοι διαιτητές του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής και νυν παρατηρητές Θεόδωρος Τριανταφυλλίδης, Τιμολέων Σταμάτης και Αθανάσιος Τζωρτζάκος

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ(Προπονητής Ιωάννης Ατματσίδης)Γ. Ναβροζίδης, Γ. Καφαταρίδης, Γ. Σαββίδης, Γ. Ξανθόπουλος, Τ. Σαρλάς, Ν. Φωτειάδης, Ν. Αθανασιάσης, Δ. Διλγερίδης, Γ.Ναβροζίδης, Π.Χαλκίδης, Η. Φωτειάδης(αρχική ενδεκάδα)Ν. Δελληγιάννίδης, Κ. Κεσκενίδης, Ι. κ Χ. Ατματσίδης, Κ. Τσιτλακίδης, Ζαρμπάμπης, Σ. κ Μ. Ευθυμιάδης, Π. Σωπιάδης.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΕΚ(Προπονητές Μιχάλης Σιμιγδαλάς-Γεώργιος Καραφέσκος)Σ. Σεραφείδης, Σ. Σοφιανίτης, Απ. Τόσκας, Μ. Καρούσης, Μ. Βλάχος, Γ. Βλαντής, Π. Στυλιανόπουλος, Λ.Γεωργαμλής, Ευ. Βλάχος, Λ. Γεωργιάδης, Εμ. Παπαδόπουλος(αρχική ενδεκάδα) Ευ., Χατζηαναγνώστου, Μ. Αρδίζογλου, Ακ. Χουλιάρας, , Δ. Ζήσης Χρ. Παντελίδης, Π. Κορδαλής, Π. Παπαθεοδώρου, Αν. Αγγελόπουλος, Χ. Ζαρωτιάδης. Με την αποστολή παρόντες και οι Ανδρέας Σταματιάδης, Κώστας Νεστορίδης, Θωμάς Μαύρος, Γιώργος Κεφαλίδης, Στέλιος Κωνσταντινίδης, Νίκος Σεβαστόπουλος, Χρήστος Αρδίζογλου, Χρήστος Βασιλόπουλος, Σταύρος Λέτσας, Χρήστος Αντωνόπουλος, Ιωάννης Μόνος, Κώστας Μασουρίδης, Γιώργος Βούλγαρης, Κώστας Καρυδόπουλος, ο Χρήστος Αραμπατζάκης από την ΑΕΚ Περιστερίου και Άρης Τσαχουρίδης. 

Μάλιστα ο τελευταίος δώρισε στον Σύνδεσμο παλαιμάχων και μια μεγάλη φωτογραφία ρετρό της ΑΕΚ της περιόδου 1977-78, διαστάσεων 60Χ40, που ήταν τοποθετημένη σε κάδρο ρετρό!


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.901011666674546.1073742778.106197116156009&type=3  












Δημοσίευση σχολίου

ΗΠΕΙΡΟΣ


 
Top