0

Βίκυ Νικολάκου

Σε μια πολλή όμορφη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 25 Μαίου, ο ετήσιος φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων μεταξύ των ομάδων, της  Αθήνας και του Πειραιά. 

Ένας  αγώνας που έχει γίνει θεσμός.

Σε αυτή τη ποδοσφαιρική γιορτή οι παλαίμαχοι και των δύο ενώσεων έδωσαν ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο χαρακτήρα με σκοπό να βοηθήσουν το Σύλλογο ΠΙΣΤΗ Γονέων και Κηδεμόνων  με νέο πλασματικές παθήσεις (Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία)

Οι παρουσίες ήταν πολλές  και σημαντικές  και έδωσαν  ξεχωριστή δυναμική στην εκδήλωση  όπως ο κύριος Νίκος Σιδηρόπουλος  επίτιμος  πρόεδρος  της ΕΣΒΠΠ, Πούλιος  Γιώργος (πρώην πρόεδρος ΕΣΠΠΑ) , Σβουρένος Ιωάννης (πρωην Γ.Γραμ.) Από τη Φωνή Αγάπης για τα παιδιά ο κύριος Γιώργος Μπακρατσάς .

Σύσσωμο το Δ.Σ των παλαιμάχων της Αθήνας που όσοι δεν έπαιξαν παρακολούθησαν  τον αγώνα από τις κερκίδες. 

Σαρρηδημητρίου, Βουλκίδης, Θειακούλης, Τσενος, Θυμιόπουλος, Δέρας, Μπάλαρης.

Από το Δ.Σ των παλαιμάχων του Πειραιά απουσίαζε ο πρόεδρος Κος Κανέλος  Τσίρμπας λόγω του γνωστού προβλήματος υγείας και για λογαριασμό του χαιρέτησε την εκδήλωση ο Α΄ αντιπρόεδρος Κος Μπάκας Σταύρος.

Στη συνέχεια είχαμε τις βραβεύσεις των διαιτητών του αγώνα Γιαννακουδάκη, Τσιπούρα, Μπαζακούλα, Παντέλη καθώς και του γιατρού Πενέση Σταύρου από τους παλαίμαχους της Αθήνας και τους  βετεράνους του Πειραιά.

Κύπελλα και μετάλλια αντάλλαξαν μεταξύ τους οι δύο ενώσεις των παλαιμάχων ,για την ιδιαίτερη αυτή στιγμή . 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου ΠΙΣΤΗ αείμνηστος πλέον Κος   Βλάχος  Χρήστος έδωσε για τελευταία φορά  τιμητικές πλακέτες, για την προσφορά τους, στους παλαίμαχους της Αθήνας και τους βετεράνους του Πειραιά και οι δύο σύλλογοι μαζί, παρέδωσαν ένα ποσό για την ενίσχυση του συλλόγου. 

Εδώ θα πρέπει να σταθούμε λίγο στο τραγικό γεγονός της επόμενης μέρας καθώς  ο πρόεδρος Κος Βλάχος άφησε τη τελευταία του πνοή από ανακοπή. 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα το σπεπάζει.

Λίγα λόγια τον Σύλλογο Πίστη ένα σύλλογο που  προσπαθεί να  δημιουργεί, να προωθεί, και να καλύπτει ανάγκες σε αυτών που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Η δημιουργία αξιοπρεπών, επαρκών, ασφαλών και υψηλού επιπέδου συνθηκών νοσηλείας, που να εξασφαλίζουν ίσες πιθανότητες ίασης με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α.

Η υποβοήθηση του έργου των ιατρών και των νοσηλευτριών και του λοιπού προσωπικού των Αιματολογικών – Ογκολογικών κλινικών και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.

Η προώθηση της ιατρικής επιστήμης, σε θέματα νεοπλασιών (χορήγηση υποτροφιών, οργάνωση συνεδρίων κλπ).

Ψυχική και οικονομική στήριξη των οικογενειών, με παιδί που πάσχει από καρκίνο.


Η κάλυψη έξω νοσοκομειακών εξετάσεων όπως σπινθηρογραφήματα, ακτινοθεραπείες, pet scan κα.

Οι Στόχοι τους……..

Βασική προτεραιότητα του Συλλόγου , αποτελεί η εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων, για τη δημιουργία και λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας γονιών με παιδιά από την ελληνική περιφέρεια για την αντιμετώπιση του τόσο σοβαρού θέματος της στέγασης οικογενειών.

Με δεδομένο ότι οι θεραπείες για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου διαρκούν τουλάχιστον 3 χρόνια, οι οικονομικά ασθενέστεροι γονείς, που προέρχονται κυρίως από την επαρχία, αναγκάζονται να κοιμούνται πολλές φορές στους διαδρόμους του νοσοκομείου ή στο αυτοκίνητό τους,
Επίσης, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του εθελοντισμού στο έργο του Συλλόγου μας, στοχεύουμε στην αύξηση του εθελοντικού προσωπικού και στη δημιουργία ενός εκπαιδευμένου και οργανωμένου δικτύου εθελοντών.
  

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΠΑΠΠΑΣ

Το έργο του αξιοσημείωτο.

Στο αθλητικό κομμάτι  για την ιστορία είχαμε επικράτηση των παλαιμάχων της Αθήνας με 4-3 σε ένα παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας  των δύο ομάδων.

Σύνθεση Βετεράνων Αθήνας

Προπονητές :  Θειακούλης - Ζερβουδάκης Ανεστίδης , Παπαχειμώνας, Μοσχος, Γιαννάκης, Πολυχρονιάδης, Οκκος, Βουλκίδης, Τεργιάκης, Μπασάν, Ζαμπέτας, Μάρκου, Τριανταφυλλίδης, Διαμαντής, Ψαρρός, Αλεξίου, Χαλβατζής, Καρεμέ, Κατσουλάκης, Χατζηδάκης, Θυμιόπουλος.

  
Σύνθεση Βετεράνων Πειραιά

Δήμας, Κιούλος, Μπάκας, Βαρσαμής, Κοντραφούρης,Κοτζαπαναγιώτης, Κανέρης, Τυρλής, Παπαλεξάνδρου, Λαμπρινίδης, Καλύκας, Κολούκας, Κουμεντάκος, Λιάπης, Μαυροειδής, Τσολάκης Σιδηρόπουλος

Φροντιστής ‘’Ρεζίτης Ευγένιος

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στον αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.903895029719543.1073742782.106197116156009&type=3



Δημοσίευση σχολίου

ΗΠΕΙΡΟΣ


 
Top