0


ΝΙΚΑΙΑ

Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα τελέστηκε χθες στο γήπεδο του Ιωνικού στην Νίκαια το μνημόσυνο για τους βετεράνους ποδοσφαιριστές που "έφυγαν" από κοντά μας, αλλά και για τους δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στο Ρέντη το 2011.

Με μπροστάρηδες τους ΔΙΑΣ να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο για να τιμήσουν και αυτοί το χαμό των δύο συναδέλφων τους, Ιωάννη Ευαγγελινέλη και Γεώργιου Σκυλογιάννη, που "έφυγαν" τόσο άδικα και τόσο πρόωρα από την ζωή..

Οι βετεράνοι του Ολυμπιακού, του Ιωνικού και της Ένωσης Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πειραιά συγκεντρώθηκαν και τίμησαν αγωνιζόμενοι τη μνήμη πολύ σημαντικών μορφών τους. 

Από την «ερυθρόλευκη» πλευρά έγινε έντονη μνεία για τον Μιχάλη Κρητικόπουλο και τον Λάκη Γκλέζο. 

Αναφορικά με τους Νικαιώτες, αποδόθηκε φόρος τιμής στον Μιχάλη Χιόνη και τον Σάββα Γρηγοριάδη («έφυγαν» μέσα στο 2016). 

Παράλληλα, συνέβη το ίδιο και για άλλους ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε ομάδες που υπάγονται στην Ένωση Παλαιμάχων Πειραιά. 


Συγκεκριμένα για τους, Στέλιο Τουρκομένη (Εθνικός), Αλέξη Κωσταντάρα και Κώστα Καρασμάνογλου (Αιγάλεω), Άγγελο – Αθανάσιο Κουρή (Χαλκηδόνα), Οδυσσέα Πασσαλή (Βύζας Μεγάρων), Βαγγέλη Λαγό, Μιχάλη Ανδρεάκο και Γιώργο Ποπόρου (Κερατσίνι), Πέτρο Ζεβερέλη (Ηρακλής Νικαίας) και Βασίλη Φύσσα (ΑΟΑΔ).

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Βετεράνων Πειραιά, Κανέλλος Τσίρμπας, απευθύνοντας χαιρετισμό προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο, στους παρεβρισκόμενους συγγενείς των εκλιπόντων και στους φιλάθλους που συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο για να τιμήσουν την μνήμη όλων αυτών που "έφυγαν" από κοντά μας.


Στο λόγο που εκφώνησε, η αναφορά ήταν για τον μικρό Άγγελο, που μέσα από τα λόγια του συγκίνησε και ράγισε καρδιές για τον άδικο χαμό του 15χρονου όπως δεν ξέχασε και κανέναν άλλο απο τους εκλιπόντες. Με σύσσωμο το ΔΣ να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για αυτή τη μεγάλη εκδήλωση μνήμης.


Οι βετεράνοι του Ολυμπιακού, παρουσία του Προέδρου, Γιώργου Δαρίβα και του Α' Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Επίτιμου Προέδρου των Βετεράνων, Σάββα Θεοδωρίδη, παρατάχθηκαν με τους Ασπρογέρακα, Σιδέρη, Καλαμάρα, Μπαρμπαρή, Συρίγο, Μπονόβα, Λουτσιάνο, Βαϊτση, Σταυρόπουλο, Γεωργουδάκη και Καλύκα. 

Αγωνίστηκαν επίσης οι Χρήστος Καλτσάς, Κουμαριάς, Αρζηνός, Βέλλιος, Πασάς, Βασιλειάδης, Κτενάς, Κωττάκης, Μαντάζης, Καλύβας και Κώστας Καλτσάς. 

Στο γήπεδο βρέθηκαν οι Κελεσίδης, Σταμάτης, Δαμιανίδης, Λάλας, Καραβίτης, Γκαβέζος, Αγγελής, Ασβεστάς, και ο γενικός γραμματέας των Βετεράνων, Αντώνης Γλύκας. 

Η Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά είχε στην αποστολή της τους Μαρσώνη, Καλαμάρα, Συνοδινό, Θεοδώρου, Λαμπρινίδη, Γούτη, Τσεβρεντζή, Κατσικογιάννη, Μπάκα, Παπαλεξάνδρου, Τιρλή, Κανέρη, Κασαρχο, Μαυροειδή, Σκυλίδη, Βαλσαμή, Γαρυφόπουλο, Τσολάκη, Μπαϊράμογλου, Φούσκα, Κολούκα, Σαρρή, Τσάτσο, Κοντραφούρη, Καναβάρη και προπονητή τον Κοτζαπαναγιώτη.

Η ομάδα Βετεράνων του Ιωνικού είχε στο ρόστερ της τους Μακρυγιαννέλη, Παπακωνσταντίνου, Κυριακίδης, Κακόγιαννος, Λιγνός, Παναγόπουλος, Σεϊτανίδης Αφάς, Ιωσηφίδης, Ντεμελής, Πάντος, Μουτάφης, Ανίνο, Κυριακίδης, Αποστολόπουλος, Γιαννόπουλος, Πανοηλίας, Κουρής, Στεφίκος, Ξενάριος, Γρίμπιλας, Παπαδάκης, Μπακατσέλος, Παπαδόπουλος, Μπαλτσαβιάς.

Στο αγωνιστικό σκέλος του τουρνουά έγιναν τρεις αναμετρήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων ομάδων. 

Νικητές αναδείχθηκαν οι Βετεράνοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι επικράτησαν 2-0 της Μικτής Πειραιά με τέρματα του Καλύκα και του Καλαμάρα ενώ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 με τους αντίστοιχους του Ιωνικού. 

Στην τελευταία αναμέτρηση της βραδιάς, η Μικτή Πειραιά αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Ιωνικό, με σκόρερς τους Μπαϊράμογλου και Αφάς αντίστοιχα.






Δημοσίευση σχολίου

ΗΠΕΙΡΟΣ


 
Top