0


Άλλη μια εκδρομή των βετερανων ποδοσφαιριστών Πειραιά έλαβε χώρα στην όμορφη Καστοριά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Μια εκδρομή που ευχαριστήθηκαν όλοι με πολλές επιμορφωτικές και κοινωνικές επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του προορισμού τους στην μαγευτική Καστοριά. 


Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν ο αγώνας της Μικτής Βετεράνων Πειραιά με την ομάδα των βετεράνων  της Καστοριάς, για την ιστορία ο φιλικός αγώνας κατοχυρώθηκε υπέρ της γηπεδούχου ομάδας με 1-0.  Ο πρόεδρος Κανέλλος Τσίρμπας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της αποστολής των Βετεράνων εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο των Βετεράνων Δημήτρη Εμμανουηλίδη, και σε όσους συνέβαλαν για την άψογη φιλοξενία που είχε η αποστολή μας. Έχει  δοθεί υπόσχεση για ένα αγώνα στην Αθήνα με ανοικτή πρόσκληση. 

Λίγα λόγια για το ταξίδι μας.....

Πρώτη στάση στο Δισπίλιο Θεματικό Πάρκο,στην περιοχή Νησί έχει βρεθεί ένας πασσαλόκτιστος προϊστορικός λιμναίος οικισμός ηλικίας περίπου 7.000 ετών, αφού χρονολογείται από το 5000 πΧ.ένα αρχαιολογικό πάρκο, μια πιστή αναπαράσταση του οικισμού. Το πάρκο βρίσκεται δίπλα στη λίμνη και περιλαμβάνει οκτώ καλύβες φυσικού μεγέθους.


Δεύτερη στάση στο μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας στο Μαυροχώρι της Καστοριάς αποτελεί την ενσάρκωση μιας ιδέας που συνέλαβε πριν 27 χρόνια ο δάσκαλος Δημήτρης Παναγιωτίδης μαζί με τη σύζυγό του Φανή Θεοχάρη. Το Μουσείο συγκροτείται από δύο μεγάλα και νεόδμητα κτίρια, τοπικής νεοκλασικής αρχιτεκτονικής. Εντυπωσιακή είναι η αναπαράσταση του παραδοσιακού γάμου με τα κέρινα ομοιώματα του γαμπρού, της νύφης, του παπά, κ. ά. Αλλά εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι κέρινες μορφές των προϊστορικών ανθρώπων, που κατοικούσαν πριν χιλιάδες χρόνια στις όχθες της Λίμνης της Καστοριάς και ψάρευαν στα νερά της.

Τρίτη Στάση στην Ιερά Μονή Μαυριώτισσας ένα ορθόδοξο μοναστήρι το οποίο βρίσκεται στο δήμο Καστοριάς, στη Δυτική Μακεδονία. Είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και στο τέλος αφήσαν το σπήλαιο του Δράκου του Δράκου. Το Σπήλαιο του Δράκου της Καστοριάς βρίσκεται στο νότιο άκρο της χερσονήσου της στο 3ο χιλιόμετρο του παραλίμνιου δρόμου που οδηγεί από την πόλη στην Ιερά Μονή Μαυριώτισσας. Βρίσκεται στην όχθη της λίμνης Ορεστιάδα και διαθέτει 7 υπόγειες λίμνες, 10 θαλάμους και πέντε σήραγγες








Στη σελίδα μας στο facebook 

Ένωση Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πειραιά" 

θα ανέβουν και άλλες φωτογραφίες απο το ταξίδι μας.


Νικολάκου Βίκυ 

Γραφείου Τύπου ΕΣΒΠΠ

Δημοσίευση σχολίου

ΗΠΕΙΡΟΣ


 
Top