0


Οι εκδρομές στην Ελλάδα μας εξιτάρουν..... λένε οι Παλαίμαχοι του Πειραιά, μας καλούν να ανακαλύψουμε ξανά και ξανά νέους προορισμούς.

Η Ένωση Συνδέσμων βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά κάθε φθινόπωρο τέτοιες μέρες ετοιμάζει  βαλίτσες και προγραμματίζει τις αποδράσεις του σαββατοκύριακου πάντα σε συνδυασμό έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. 

Σε αυτή  την εκδρομή μας υποδέχτηκαν οι Βετεράνοι του Πιερικού όπου θα ακολουθήσει ξεχωριστό άρθρο για τον αγώνα.

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου βρήκε τους Βετεράνους στο προορισμό για  Κατερίνη– Βέροια – Παναγιά Σουμελά- Λουτρά Πόζαρ – Βεργίνα.

Η πρώτη στάση για θρησκευτικό προορισμό: Ο παλαιός Παντελεήμονας βρίσκεται στο νομό Πιερίας, στη πλαγιά του Ολύμπου και σε υψόμετρο 700 μέτρων από τον Θερμαϊκό κόλπο. 

Και βέβαια στάση, στο βουνό των Θεών. 

Στον Όλυμπο. 

Δεν είναι απλώς ένα βουνό. 

Είναι ένας ολόκληρος κόσμος φυσικής ομορφιάς, ιστορίας και μυθολογίας. 

Υψώνεται περήφανα, σαν γιγάντιος πύργος σχεδόν στα 3.000μ, χωρίς κανένα γύρω βουνό να αμφισβητεί την κυριαρχία του. 

Γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας-2918 μ.) κατοικούσαν οι Δώδεκα «Ολύμπιοι» θεοί, σύμφωνα με τη θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων.

Στη συνέχεια της εκδρομής οι Βετεράνοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Παναγία Σουμελά.

Οι λέξεις Παναγία Σουμελά επισημαίνουν εμβληματικά όλη τη χριστιανική ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, το κλέος του και τις χαρές του, τα ηρωικά κατορθώματα των Ακριτών και την Αυτοκρατορία των Μεγαλοκομνηνών της Τραπεζούντας, τους θρύλους, τα τραγούδια και τους λεβέντικους χορούς του, το πνεύμα του και την καρδιά του. 

Στα Λουτρά Πόζαρ, όλες οι κυρίες και οι Βετεράνοι έκαναν την μεγαλύτερη βουτιά τους!

Τα Λουτρά Πόζαρ (Πόζαρ σημαίνει κάτω από τη φωτιά), η περιοχή προσελκύει καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου πλήθος επισκεπτών που έρχονται για να απολαύσουν τις θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες των πηγών. 

Οι εγκαταστάσεις της λουτρόπολης είναι σύγχρονες, και ο επισκέπτης μπορεί να υποβληθεί τόσο σε λουτροθεραπεία, όσο και σε ποσιθεραπεία, για την αντιμετώπιση διάφορων παθήσεων.

Τελευταίος σταθμός, πριν την έναρξη του αγώνα με τους  βετεράνους του Πιερικού στο Εθνικό Σταδιο… Στην εντυπωσιακή  Βεργίνα βρίσκεται περίπου μισή ώρα μακριά από τη Νάουσα, σε απόσταση συνολικά 33 χιλιομέτρων περίπου (19 χιλιόμετρα μέχρι την Βέροια συν 14 επιπλέον από εκεί για Βεργίνα. Στην διαδρομή, θα περάσετε και από το φράγμα του Αλιάκμονα).

Η Βεργίνα είναι πολύ κοντά στις Αιγές, την τοποθεσία της αρχαίας πρωτεύουσας της Μακεδονίας και με τις ανασκαφές του αρχαιολόγου Μανόλη Ανδρόνικου (1976-1980) ήρθαν στο φως πολύ σημαντικά ευρήματα.

Το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Βεργίνας είναι οι Βασιλικοί Τάφοι στην αρχαία νεκρόπολη των Αιγών. Εκεί έχει διαμορφωθεί ένα μουσείο με τα ευρήματα, ακριβώς δίπλα από τους τάφους, σκεπασμένο με χώμα, όπως ήταν και για τόσα χρόνια οι τάφοι. Περνώντας την είσοδο του μουσείου, σε ένα σκοτεινό περιβάλλον, ο επισκέπτης αισθάνεται ότι περνάει σε μία άλλη εποχή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης , Κανέλλος Τσίρμπας ευχαριστεί προσωπικά τον κύριο Μπάμπη Πεϊδη και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας , για την άψογη συνεργασία. Ανοικτή πρόσκληση για να ανταμώσουμε στον όμορφο Πειραιά!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 



Γραφείο Τύπου Ε.Σ.Β.Π.Π


Δημοσίευση σχολίου

ΗΠΕΙΡΟΣ


 
Top