0

Η ομάδα μας ιδρύθηκε το 1923 από τον αείμνηστο Μπίσκο και Διάτσιγκο με την ονομασία ΑΟ Νεάπολη. Υπήρξε ένα από τα τέσσερα ιδρυτικά σωματεία της ΕΠΣ Πειραιά. 

Το 1967 μετονομάστηκε σε Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Ομιλο Κερατσίνι.

Στην ομάδα μας διετέλεσαν προέδροι σπουδαίοι παράγοντες και σημαντικοί άνθρωποι για την κοινωνία μας, όπως Καλαμίτσης, Γκαμίλης (προέδροι και της ΕΠΣΠ), Μιλτιάδης Μαρινάκης, Κολοκοτρώνης, Κυδωνάκης, Μποζινάκης, Μαραθευτής, Καλαφάτης, Φωκάς, Βοριάς, Ψαρομάτης, Λαβούτας, Καλογερίδης, Αλμπάρας, Ξυδιάς, Βατίστας κ.α.

Επίσης αναδείχθηκαν κορυφαίοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Κώστας Χούμης που μεταγράφηκε στη Ρουμανία(έπαιζε Εθνική Ελλάδος και Εθνική Ρουμανίας), ο θρυλικός Βαγιακάκος, Χαμόδρακας, Πολίτης, Βάρναλης, Ιωνάς, Κρεμμυδάς, Λαμπής, Γκότσης, Ρωμαντζής, Τουλγέρογλου, Παπανικολάου, Μαχαιρόπουλος, Γκιουλφέσης, Πετσάλης, Σαλίων, Καραμήτσας, Δακουτρός, Γαβαλάς, Αρναούτης, Πούλος, Τσαγκαράκης, Μπεκάκος, Σοφράς, Κατσαμάκης, Κωνσταντινίδης, Τύρπος, Καρδάσης, Μουρκόγιαννης, Γεωργούσης, Γουλέτας, Χατζηαντωνίου, Παπαγεωργίου κ.α.

Οραμα μας, η οικογένεια του ΑΠΟ Κερατσίνι να μεγαλώσει και να παίξει όσο γίνεται πιο σημαντικό ρόλο στην πόλη μας και να αναπτύξει το κοινωνικό της πρόσωπο. Η ιστορία συνεχίζεται….

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ_ΟΡΦΕΑ

Ο σύνδεσμος μας ιδρύθηκε το 1996 από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που τίμησαν την φανέλα του ΑΠΟ Κερατσίνι-Ορφέα. 

Σκοπός του συλλόγου είναι η προώθηση του αθλητικού ιδεώδους, της άμιλλας που διαπλάθεται μέσω της αθλητικής δραστηριότητας και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Αποψη μου ότι είναι ο σύλλογος μας, όπως και τέτοιου είδους σύλλογος, θα πρέπει να διακρίνεται σε 3 τομείς: 

1.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Είναι η αγάπη μας και ο λόγος ύπαρξης μας. 

Μέσω αγαπήσαμε και αγαπηθήκαμε, γνωριστήκαμε, κάναμε φιλίες και αναπτύξαμε δεσμούς. 

Η προσπάθεια μας θα πρέπει να στραφεί αφενός στη διεξαγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων αγώνων και αφετέρου στην προσέλκυση νέων μελών. 

Η ένταξη νέων παιδιών στους κόλπους της ομάδας μας θα καταστήσει αυτήν ανταγωνιστικότερη και ικανή να συμμετέχει σε οποιοδήποτε τουρνουά, σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας, πράγμα που είναι και το ζητούμενο για έναν τέτοιο σύλλογο.

2.ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ: Πέρα από την αυτονόητη διασκέδαση που μας προσφέρει το ίδιο το παιχνίδι του ποδοσφαίρου, μεγάλη ευχαρίστηση αντλούμε από το γεγονός ότι η λειτουργία του συνδέσμου μας πρώτα από όλα έχει βάση παρέας. 

Με αυτό, σαν γνώμονα, αναπτύσσουμε ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα μας που τροφοδοτούνται από την διοργάνωση εκδηλώσεων και εκδρομών που συχνά-πυκνά διοργανώνονται και που ελπίζω να πληθύνουν στο μέλλον.

3.ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Οι δραστηριότητες μας δεν θα πρέπει να περιορίζονται στους δυο παραπάνω τομείς. 

Είμαστε ένα υγιείς και ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, που με όχημα την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο, αποσκοπούμε στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο μας. 

Οι αγώνες μας εντός του γηπέδου, δύναται να συνδυαστούν με την κοινωνική μας ευαισθησία, μέσω της φιλανθρωπίας και της προσφοράς. 

Ποια καλύτερη, άλλωστε, διαφήμιση για εμάς και πόση περισσότερη χαρά θα μπορούσαμε να λάβουμε από την διοργάνωση-για παράδειγμα-ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, ή τι ευγενέστερο θα ήταν από την πρόσκληση σε αιμοδοσία των μελών μας.

Σαν επίλογο, θα ήθελα να τονίσω ότι, ο σκοπός της καινούργιας διοίκησης του συνδέσμου μας, όπως και του κάθε συνδέσμου τέτοιου είδους, είναι η επιβιώση μας, αρχικά, η δημιουργία όσο το δυνατόν καλύτερων προυποθέσεων για την μελλοντική μας διατήρηση και τέλος η προβολή των ευγενικών σκοπών μας στην κοινωνία, μέσω του αθλητισμού, Για αυτό και χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων σας.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΔΟΞΑΣ

1972

Το Κερατσίνι πανηγυρίζει! Η Νεάπολις, το ‘’καμάρι’’ και το καύχημα των φιλάθλων της περιοχής, η τεχνική αυτή ομάδα, που εθαυματούργησε εφέτος στο Πειραικό Πρωτάθλημα, εξασφάλισε (μια εβδομάδα προ της λήξεως) την 2α θέση και την άνοδο της στην Γ’ Εθνική.

9 Μαίου 1972 εφημερίδα ΟΜΑΔΑ- ‘’ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΕΒΕΡΤΟΝ’’

Οι άνθρωποι που διοικούν τον ΑΠΟ Κερατσινίου, έχουν υψηλούς στόχους. Και είναι αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν τις προσπάθειες τους, προκειμένου να επιτύχουν τον επιδιωκόμενο στόχο. 

Συγκεκριμένα, οι φιλοδοξίες τους δεν τερματίστηκαν με τον τίτλο του Πρωταθλητού της Α’ Ερασιτεχνικής Πειραιώς και ούτε θα ικανοποιηθούν και αν ακόμη ο ΑΠΟ Κερατσινίου ανέβη στην Β’ Εθνική.


1971

Ο Εφοπλιστής κ.Μιλτιάδης Μαρινάκης αναλαμβάνει το Κερατσίνι. Με προσωπικές ενέργειες των κ. κ. Βορριά- Καζή

Δελτίο τύπου 20/2/2014- ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Τέτοια αθλητική εκδήλωση είχαμε χρόνια να παρακολουθήσουμε στην ποδοσφαιρική οικογένεια των παλαιμάχων του Κερατσινίου.

Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια κοσμοσυρροή εκπρόσωπων της παλιάς ποδοσφαιρικής σχολής της τότε Νεάπολης Ταμπουρίων.

Η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε ΑΠΟ Κερατσίνι επί εποχής ενός μεγάλου ποδοσφαιρικού παράγοντα του κ.Γιώργου Γκαμίλη του φανταστικού παιδιάτρου από τα χέρια του οποίου πέρασαν χιλιάδες παιδιά. 

Εμείς που υπηρετήσαμε αυτή την ιστορική ομάδα και βρεθήκαμε στην εκδήλωση της Παρασκευής ειλικρινά δεν θα ξεχάσουμε την αγάπη μεταξύ των παλιών παικτών. 

Ο μεγάλος και αγαπητός πρόεδρος των παλαιμάχων του Κερατσινίου Παναγιώτης Παπανικολάου ήταν ο μπροστάρης αυτής της εκδήλωσης που έχει καθιερωθεί να γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ MAMELODI SUNDOWNS ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ- 18/3/2002

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
18/3/2002

ΦΑΞ 010-417-12-45

Κύριε πρόεδρε,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσκαλέσουμε την ποδοσφαιρική σας ομάδα σε σειρά φιλικών αγώνων με την ομάδα παλαιμάχων του SUNDOWNS FC προς τιμήν της κοινότητας των Ελλήνων του Johannesburg της Νοτίου Αφρικής. 

Ευχομε η πρόσκληση μας να έχει την θετική ανταπόκριση εκ μέρους σας.

Μετά τιμής

Κος Ευάγγελος Τσίχλας, πρόεδρος

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ- Αξιοι πρεσβευτές οι παλαίμαχοι του Πειραιά- 2002

Στην Νότια Αφρική και συγκεκριμένα στο Γιοχάνεσμπουργκ, ξεσηκώθηκε ο απόδημος ελληνισμός για να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Πειραιά, οι οποίοι έκαναν το μεγάλο ταξίδι ακολουθώντας το παράδειγμα παλαιότερα της Παναχαικής, του Πανιωνίου που πήγαν και έπαιξαν ενώπιον των συμπατριωτών μας που ζουν και ευδοκιμούν στην αχανή Αφρικάνικη ήπειρο.

ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΞΕΧΑΣΤΟΥ Π.ΛΑΜΠΗ

Μια ξεχωριστή ημέρα η Μεγάλη Δευτέρα για το ποδόσφαιρο του Δήμου Κερατσινίου. Και βεβαίως μόνο κολακευτικά λόγια μπορούν να εκφραστούν για την Δημοτική επιχείρηση αθλητισμού του δήμου Κερατσινίου. 

Για την αποποίηση της ποδοσφαιρικής συνάντησης ανάμεσα ομάδες παλαιμάχων Κερατσινίου, Ορφέα, Αμφιάλης κλπ που αφιέρωσε στην μνήμη του αξέχαστου Πολύδωρου Λαμπή, που επι σειρά ετών παλιού αρχηγού της Νεάπολης και του Κερατσινίου αλλά και της ομάδας παλαιμάχων που έφυγε κάποιους μήνες από την ζωή.

Δελτίο τύπου 18/2/2013- ΑΞΕΧΑΣΤΗ Η ΒΡΑΔΥΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Είναι πολύ σημαντικό σε μια ομάδα, σε ένα σύνδεσμο παλαιμάχων σε μια Ενωση Συνδέσμων Παλαιμάχων όπως αυτή του Πειραιά, να υπάρχει σπουδαία και στενή συνεργασία μεταξύ των μελών, να υπάρχει αλληλοσεβασμός, αγάπη, αλλά και προσφορά κοινωνικής και φιλανθρωπικής βοήθειας. 

Σίγουρα οι υπεύθυνοι διοργανωτές της ετήσιας γιορτής της πίτας για λογαριασμό των παλαιμάχων του Κερατσινίου παίρνουν κάτι παραπάνω από άριστα. 

Βασικά δεν περίμενε κανείς τέτοια εκπληκτική βραδιά με βασικό προτέρημα το χαμόγελο σε μια περίοδο πολύ μα πολύ άσχημη για τον Ελληνικό λαό.

Βραβεύσεις

Συγκινητική οπωσδοίποτε η στιγμή της απονομής τιμητικών διακρίσεων στους παιχταράδες όπως τον Τάσο Χρυσοστομίδη, τον Μηνά Μπαξεβάνη, τον Γιώργο Κωσταράκο, τον Βασίλη Κατσαρέα. Τον Μαστρονικόλα, τον Μηνά Χατζηαντωνίου, τον Αντώνη Γκότση, τον Μιχάλη Ανδρεάκο, τον Γιώργο Κορρέα. Κοντά μας ήταν ο Τόλης Χονδροκούκης με τον Πέτρο Ανδρεάκο.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΑΙ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ- ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1971-72

Τα κανόνια του Κερατσινίου βρόντισαν χθες το πρωί στο Στάδιον Νίκαιας και ο Σαρωνικός Αιγίνης κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στο ντέρμπυ των δυο Πρωταθλητών του επινείου, υπόκυψας με το βαρύ 5-0. 

Οι πολυπληθείς Κερατσινιώται φίλαθλοι επανηγύρισαν την κατάκτησην του Πρωταθλήματος της Α΄ Πειραιώς και το Στάδιο της Νίκαιας σείσθηκε συθέμελα  όταν στο τέλος τα άξια παιδιά του Κρεούζα έκαναν τον γύρο του θριάμβου. 

Το χθεσινό Κερατσίνι ανανέωσε και στερέωσε την φιλοδοξίαν των αθλητών του ότι θα θριαμβεύση και στην τελική φάση του Ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Χθες η ‘’ταξιαρχεία’’ του Κρεούζα ή μάλλον η ομάς των ‘’εφοπλιστών’’, όπως χαρακτηρίστηκε τελευταίως από τους φιλάθλους του Πειραιώς, συνήρπασε, εγοήτευσε και τον πιο απαιτητικό φίλαθλο και ένα σκόρ 10-0 θα ήτο το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. 

Τα γκόλ του Κερατσινίου επέτυχαν οι Γκιουλφέσης (21’ και 81’), Σαλιών (27’), Καρύδης (31’)  και Μπατζάκης (61’).

Κερατσίνι: Πετσάλης, Τσιπουζιάν, Χονδρουδάκης, Ρωμάντζης, Λαμπής, Σαλιών, Γκιουλφέσης, Μαχαιρόπουλος (Παπανικολάου), Μπατζάκης, Καρύδης, Θεοχαράκης (70’ Ζαχαρίας)

Σαρωνικός: Σκέντζας, Γιώτης, Δαμίγος, Τσίτρας, Κανελλάς, Λουκίδης, Κυριάκος, Κάτσας (78’ Βατικιώτης), Γκότσης, Οικονόμου, Πάνου (Λογοθέτης)
















Δημοσίευση σχολίου

ΗΠΕΙΡΟΣ


 
Top