0


Στον πολύχωρο «Απόλλων» στα Καμίνια πραγματοποιήθηκε η ετησία εκδήλωση του συνδέσμου παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Πειραιά.

Τα ποδοσφαιρικά σωματεία του Πειραιά βράβευσαν τους καλυτέρους αθλητές και όχι μόνο, που διακριθήκαν και τίμησαν την ιστορική πόλη του Πειραιά. 

Πλήθος παλαιμάχων από το χώρο του ποδόσφαιρου πλημμύρησαν την αίθουσα για να παρακολουθήσουν, αλλα και να τιμήσουν εκείνους που διακριθήκαν τη χρονιά που μας πέρασε.

Ιδιαίτερη αίσθηση, αλλα και συγκίνηση προκάλεσε η βράβευση εκτός προγράμματος του προέδρου του συνδέσμου, Νίκου Σιδηροπούλου, της «ψυχής» όλου του εγχειρήματος. 

Τα μελή του Δ.Σ. τίμησαν έτσι τον πρόεδρο τους για τους συνεχές αγώνες που κάνει, ώστε ο σύνδεσμος παλαίμαχων Πειραιά, να συνεχίζει να προσφέρει στον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Αθλητισμός και πολιτισμός είναι δυο έννοιες ταυτόσημες,  για αυτό τιμήθηκαν και άνθρωποι που δεν είναι αθλητές, αλλά έχουν προσφέρει αρκετά στο κομμάτι που λέγεται πολιτισμός. 

Η Γεωργία Παράσχου από τη διεύθυνση νεολαίας και πολιτισμού της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, καθώς και οι ηθοποιοί Δημήτρης Πιατάς και Ματθίλδη Μαγγίρα έλαβαν τιμητική διάκριση.

Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός ενώνει και δεν χωρίζει και πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία βραβευτήκαν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που δεν αγωνιστήκαν ποτέ σε ομάδες του Πειραιά, όπως ο Τότης Φυλακούρης, Ντανιέλ Μπατίστα κ.α.

Συγκίνηση προκάλεσε στο κοινό η στιγμή που βραβεύτηκε η Εθνική ομαδα TAE KWON DO Κωφών που αναδείχτηκε παγκοσμία πρωταθλήτρια στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

Η εθνική ομαδα υπό τις οδηγίες της Μαρίας Καρπαθάκη κατάφερε και έκανε όλους τους Έλληνες υπερήφανους. 

Μια τέτοια διάκριση δεν μπορούσε να μην βραβευτεί και το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού ήταν απολύτως δικαιολογημένο.

Τιμητική διάκριση έλαβε και η χρυσή Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς της Αθηνάς, Αθανασία Τσουμελέκα. 

Η Τσουμελέκα, που εξακολουθεί να υπηρετεί το στίβο και να προετοιμάζει τους μελλοντικούς πρωταθλητές, βραβεύτηκε για το ήθος της, τη συνέπεια της και για όλη την αθλητική της πορεία και διαδρομή.

Ειδική ήταν και η στιγμή, όταν τιμήθηκαν αθλητές με αναπηρία. Οι πραγματικοί μαχητές της ζωής κέρδισαν το στοίχημα και κατάφεραν, διακριθήκαν και πρόσφεραν πολλά στον αθλητισμό. 

Το παρατεταμένο και διαρκές χειροκρότημα του κόσμου, επιβεβαίωσε ότι όποιος παλεύει και μάχεται με τη ζωή, στο τέλος καταφέρνει και βγαίνει νικητής.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις:

ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2015

ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ»: ΔΑΥΙΔ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΝΔΥΛΗΣ

ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΝΙΑΣ

ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΡΔΕΤΖΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ:  ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΡΑΚΟΣ

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ, ΤΟΤΗΣ ΦΥΛΑΚΟΥΡΗΣ, ΝΤΑΝΙΕΛ ΜΠΑΤΙΣΤΑ, ΑΛΕΚΟΣ ΚΤΕΝΑΣ

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΛΟΥΜΠΗ

ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ΟΜΑΔΑ: ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΩΦΩΝ TAE KWOΝ DO- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΡΕΝΙΕΡΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΣΧΑΛΗ, ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΕΛΕΝΗ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΟΙΡΑΔΟΡΑΚΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ, ΜΑΤΘΙΛΔΗ ΜΑΓΓΙΡΑ

ΕΙΔΙΚΟ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΣΟΥΜΕΛΕΚΑ

ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ(Δ/ΝΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ UNESCO)

ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ Α.Μ.Ε.Α: ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΜΑΝΩΛΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΛΙΖΟΣ,

ΙΑΤΡΟΙ: ΛΟΥΙΖΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΡΙΤΙΝΙΩΤΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΛΑΝΑΝΗΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗ




























Δημοσίευση σχολίου

ΗΠΕΙΡΟΣ


 
Top